Nέα


Σημαντικές ειδήσεις

To νέο Kir-Yianni Wine Bar

Το πρώτο Kir-Yianni Wine Bar άνοιξε στο επίπεδο των αναχωρήσεων της εντός Schengen περιοχής του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο, προσφέροντας στους ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό μια γεύση του ελληνικού κρασιού, των γηγενών ποικιλιών και του πλούτου του ελληνικού αμπελώνα μέσα από την παράδοση, το πάθος για καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

Το κρασί της εποχής

ΓΙΑΝΑΚΟΧΩΡΙ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2009

 

Παράγκα 2013

Όταν αγοράστηκε το παλιό οινοποιείο στον Άγιο Παντελεήμονα, ο πατέρας μου, που έχει τη συνήθεια να βγάζει παρατσούκλια στα πάντα, το βάφτισε «Παράγκα». Η ιδέα ήταν το πρώτο κρασί που θα έβγαινε από το οινοποιείο αυτό να περιέχει τις βασικές ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνταν στη Μακεδονία: Ξινόμαυρο, Syrah και Merlot. Αρχικά, το κρασί ήταν μια βαρελίσια έκφραση αυτών των ποικιλιών από την περιοχή του Αμυνταίου. Εξελίχθηκε στο φρέσκο ερυθρό κρασί της Κυρ-Γιάννη. Όσο για το όνομα, με τη διάθεση αυτοσαρκασμού που τον διακρίνει, ο πατέρας μου είχε σκοπό να ονομάσει το κρασί «Château Παράγκα». Η δική μου συμβολή ήταν να βγάλω από το όνομα τη λέξη Château. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

Στέλλιος Μπουτάρης

Διαβάστε περισσότερα