Nέα


  • Τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα άξιοι πρεσβευτές της Ελλάδας

    H νέα βράβευση για τη Ράμνιστα του 2011 έρχεται από τον διεθνή διαγωνισμό Wein Impuls. Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να δείξουν τον δρόμο προς τη δημιουργική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Διαβάστε περισσότερα...
  • Το κρασί πίσω από την ετικέτα: Ντρούμο

    Όταν φυτεύτηκαν για πρώτη φορά λευκές ποικιλίες στο Αμύνταιο, μία από τις τοποθεσίες που επιλέχθηκαν ήταν ένα ξεχωριστό αμπελοτόπι στο οροπέδιο του Ράστο. Εκεί δημιουργήθηκε το 1990 ο πρώτος αμπελώνας Sauvignon Blanc της περιοχής και ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα.

    Διαβάστε περισσότερα...
  • To νέο Kir-Yianni Wine Bar

    Το πρώτο Kir-Yianni Wine Bar άνοιξε στο επίπεδο των αναχωρήσεων της εντός Schengen περιοχής του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο, προσφέροντας στους ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό μια γεύση του ελληνικού κρασιού, των γηγενών ποικιλιών και του πλούτου του ελληνικού αμπελώνα μέσα από την παράδοση, το πάθος για καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

    Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές ειδήσεις

Σημάδια για μια καλή χρονιά από τον αμπελώνα

Η πορεία του φετινού τρύγου είναι μέχρι τώρα αυτή τη στιγμή θετική. Οι συνθήκες που έχουν επικρατήσει κατά το πρώτο αυτό διάστημα είναι ευνοϊκές τόσο για την ομαλή ανάπτυξη όσο και για την καλή υγεία των σταφυλιών. Η πίεση από ασθένειες είναι πολύ μικρή, γεγονός που δείχνει ότι η ποιότητα του καρπού που θα πάρουμε, αν οι συνθήκες συνεχιστούν έτσι, θα είναι υψηλή.

Διαβάστε περισσότερα...

Το κρασί της εποχής

ΓΙΑΝΑΚΟΧΩΡΙ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2009

 

Ντρούμο 2014

Ο πατέρας μου το 1990 φύτεψε το πρώτο αμπελοτόπι της περιοχής του Αμυνταίου με Sauvignon Blanc. Η ιδέα ήταν, σε μια περιοχή ψυχρή όπως αυτή, όπου το Ξινόμαυρο, αν και ήταν η κυρίαρχη καλλιέργεια, δεν μπορούσε να ωριμάσει καλά όλες τις χρονιές, να δοκιμαστεί η καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Δίπλα στον ελληνικό Ροδίτη, φύτεψε, σαν πείραμα, και κάποιες διεθνείς, οι οποίες θα δοκιμάζονταν για τα αποτελέσματά τους. Το Sauvignon Blanc από το αμπελοτόπι του Ντρούμο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως μονοποικιλιακό κρασί στις αρχές του 2000. Στη συνέχεια έγινε ένα από στοιχεία που αποτελούσαν το χαρμάνι της Σαμαρόπετρας, αναμφισβήτητα το καλύτερο. Όταν στη Σαμαρόπετρα μπορέσαμε να εντάξουμε κι άλλα επιλεγμένα αμπελοτόπια, είχε έρθει η στιγμή το Sauvignon Blanc από το Ντρούμο να πορευτεί ξανά μόνο του, εμφιαλωμένο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Ούτως ή άλλως το πείραμα είχε πετύχει εδώ και καιρό.

Στέλλιος Μπουτάρης